Συμβουλές για τον κήπο>anakainisi



πριν

μετά

μετά








·       Αν έχει κιτρινίσει το γκαζόν σας σε κάποια σημεία μπορείτε απλά για να ξανά πρασινίσει, να το ραντίσετε με μπύρα.
·       Για να διώξετε τις μύγες από τον εξωτερικό και τον εσωτερικό χώρο, μπορείτε να φυτέψετε σε μικρά γλαστράκια μαϊντανό και βασιλικό και να τα τοποθετήσετε όπου θέλετε.
·       Για να απομακρίνετε τις γάτες και τα άλλα ζώα που έρχονται στον κήπο σας και σκαλίζουν τα φυτά, ρίχνετε τριγύρω κόκκους από μαύρο πιπέρι ή σκάβετε λίγο το χώμα και ρίχνετε μερικά μπαλάκια ναφθαλίνη.
·       Ένα καλό λίπασμα για τα φυτά είναι ο χρησιμοποιημένος καφές φίλτρου, ειδικά για τις τριανταφυλλιές.
·       Αν θέλετε να δώσετε γυαλάδα και να πλύνετε τα φύλλα των λουλουδιών χρησιμοποιήστε ένα γαλόνι νερού, μισή κούπα σόδα και ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι. Το ανακατεύετε καλά και ψεκάζετε με αυτό. Εκτός από τα φυτά αυτά που έχουν χνουδωτά φύλλα.
·       Για να διώξετε τα έντομα από τα φυτά και γενικά από τα δέντρα μπορείτε να κάνετε το εξής. Χρησιμοποιήστε μια κουταλιά της σούπας υγρό πιάτων και μια κουταλιά σπορέλαιο. Τα ρίχνετε σε ένα γαλόνι νερού και ανακατεύετε καλά. Ψεκάζετε ανά δύο εβδομάδες.
·       Τα εργαλεία του κήπου πρέπει να είναι καθαρά και τακτοποιημένα. Μπορείτε να λιπαίνετε τα μαχαίρια και τις λάμες κάθε 6 μήνες για να μην σκουριάζουν.
·       Προμηθευτείτε από ένα γεωπόνο ένα τεστ ph εδάφους και θα σας δείξει πόσο όξινο ή αλκαλικό είναι το έδαφος στον κήπο σας, ώστε να μπορείτε να φυτέψετε τα σωστά φυτά.
·       Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα υπολείμματα των φρούτων ή των λαχανικών σας, να τα πολτοποιήσετε και να φτιάξετε το δικό σας οργανικό λίπασμα ή να το ρίξετε στο γκαζόν την ώρα που το κουρεύετε.
·       Βρείτε τον προσανατολισμό στον κήπο σας, ώστε να μπορέσετε να φυτέψετε στα κατάλληλα σημεία τα φυτά που απαιτούν σκιά ή ήλιο, περισσότερη υγρασία ή και προστασία από τον αέρα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις