Συμβουλές για ελαιοχρωματισμό>anakainisi


    • Για να καθαρίσετε μικρούς λεκέδες μούχλας από τον τοίχο σκουπίζετε πρώτα με ένα καθαρό πανί, μετά με ένα πανί με χλωρίνη και σκουπίζετε πάλι με στεγνό πανί.
  • Θέλουν καλό ανακάτεμα όλα τα χρώματα και τα βερνίκια πριν και μετά την διάρκεια της χρήσης τους.
  • Ο ελαιοχρωματισμός πρέπει να γίνεται σε θερμοκρασίες 15-30 βαθμούς Κελσίου και ποτέ σε βροχερές μέρες ή πολύ υγρές.
  • Ο χώρος που θα βάψετε δεν πρέπει να έχει ρεύματα αέρα και σκόνη.·       Κολλάτε χαρτοταινία στην άκρη των κουφωμάτων που εφάπτονται με τον τοίχο και τα σοβατεπιά, πριν αρχίσετε την εργασία. Με αυτόν τον τρόπο δεν λερώνετε. Την αφαιρείτε τελειώνοντας την δουλειά σας.
·       Όταν θέλετε να βάψετε στρώνετε στο πάτωμα χαρτόνια και αν έχει έπιπλα τα σκεπάζετε και αυτά.
·       Η επιφάνεια που θέλουμε να βάψετε θα πρέπει πριν να  ξεσκονίζεται και να γυαλοχαρτάρεται.
·       Το καλοκαίρι όταν θέλετε να βάψετε εξωτερικά μια επιφάνεια, προσέχετε να μην πέφτει ο ήλιος γιατί το χρώμα μέχρι να στεγνώσει, βράζει και δημιουργούνται φυσαλίδες.
·       Όταν θέλουμε να κάνουμε ένα διάλλειμα  από την εργασία πάνω από 15 λεπτά, τα πινέλα θα πρέπει να τα βάλετε σε σακούλα του σούπερ μάρκετ ή στο νερό γιατί θα ξεραθούν.
·       Όταν βάφετε μην περνάτε ποτέ το δεύτερο χέρι αν δεν έχει στεγνώσει το πρώτο.
·       Αν σας περίσσεψε χρώμα, κλείστε καλά το κουτί και αναποδογυρίστε το μια φορά για να μην πετσιάσει το μείγμα.
·       Αφού τελειώσετε την εργασία μην παραλείψετε να πλύνετε καλά τα εργαλεία που χρησιμοποιήσατε. Το πλύσιμο πρέπει να γίνει γρήγορα πριν ξεραθεί το χρώμα. Τα πλαστικά πινέλα πλένονται με άφθονο νερό, ενώ τα βερνικοχρώματα και οι λαδομπογιές με νέφτι ή διαλυτικό.
·       Τα χρώματα δεν πρέπει να τα αποθηκεύετε σε υπόστεγα ανοιχτά ή στην ύπαιθρο γιατί το κρύο και η ζέστη χαλάνε την ποιότητα τους. Ειδικά τα πλαστικά και τα ρελιέφ χρειάζονται προσοχή γιατί στην παγωνιά χαλάνε.
·       Η επιφάνεια που θέλουμε να βάψουμε δεν πρέπει να έχει σκόνη και λάδια ή άλλες ακαθαρσίες.
·       Βάφετε πρώτα τα ταβάνια και στην συνέχεια τους τοίχους από πάνω μπρος τα κάτω και στο τέλος τα κουφώματα.
·       Αν κατά τον χρωματισμό λερώσετε το πάτωμα, αφαιρέστε τους λεκέδες εφαρμόζοντας την κατάλληλη μέθοδο ανάλογα με το χρώμα που χρησιμοποιείτε. Πιο αναλυτικά, τα μεν πλαστικά και τις λαδομπογιές τις αφαιρείτε με ύφασμα βρεγμένο με νερό και τις ριπολίνες με ύφασμα εμποτισμένο με διαλυτικό ή νέφτι.

Δημοφιλείς αναρτήσεις