βιομηχανικό ύφος



Αν θέλετε να κάνετε ανακαίνιση στο χώρο σας υπάρχουν πολλές τεχνοτροπίες τις οποίες μπορείτε να εφαρμόσετε για να δώσουν μια διαφορετική νότα στο χώρο σας και την καθημερινότητά σας. Η παρακάτω τεχνοτροπία ταξιδεύει στα τέλη του 19ου αιώνα- αρχές 20ου όταν δημιουργείται για πρώτη φορά το βιομηχανικό σχέδιο και πολλοί καλλιτεχνικοί κύκλοι της εποχής επιλέγουν να κατοικούν σε βιομηχανικά κτίρια μεγαλουπόλεων όπως Νέα Υόρκη, Ρώμη, Λονδίνο, Βερολίνο.
















Η διαδικασία δημιουργίας είναι λίγο πολύπλοκη το κόστος της όμως μικρό !
1.Παλαίωση
-Κολλάμε την ταπετσαρία στον τοίχο και πιέζουμε με ένα λαστιχένιο ρολό
-Για την απομίμηση του σπασμένου σοβά χρησιμοποιούμε γυψοσανίδες με τις οποίες θα καλύψουμε όλη την επιφάνεια του τοίχου: σχεδιάζουμε στις γυψοσανίδες τα σπασίματα και κόβουμε με σέγα (με απορρόφηση σκόνης)
-ξαπλώνουμε τις γυψοσανίδες σε επίπεδη επιφάνεια και περνάμε μία παχιά στρώση κόλλας ταπετσαρίας με λαστιχένιο ρολό
-δίνουμε την εντύπωση σοβατισμένης εδώ και χρόνια ταπετσαρίας ρίχνοντας από πάνω λεπτή χαλαζιακή άμμο  σε ομοιόμορφη στρώση.Μετά το στέγνωμα τινάζουμε την παραπανίσια άμμο.
-κολλάμε τις γυψοσανίδες με ένα πολύ αραιό στόκο σπάτουλας.


2.Τουβλάκια
- Κόβουμε με ακρίβεια τα διακοσμητικά τουβλάκια. Για να γίνει αυτό παίρνουμε ένα καρμπόν και το τουβλάκι. Τοποθετούμε το καρμπόν πάνω στο σπάσιμο της γυψοσανίδας που θέλουμε να  αποτυπώσουμε  με την πλευρά της μελάνης προς τα πάνω. Πάνω από την μελάνη πιέζουμε το τουβλάκι με δύναμη ώστε να αποτυπωθεί καλα το σπάσιμο. Στη συνέχεια κόβουμε με προσοχή το τουβλάκι με ένα οικιακό ψαλίδι.
-Τοποθετούμε πρώτα τα ακριανά τουβλάκια και στην συνέχεια αυτά που βρίσκονται στην μέση
-Όταν κολλήσουμε τα τουβλάκια περνάμε μια παχιά στρώση κόλλα ταπετσαρίας και ΑΜΕΣΩΣ ρίχνουμε ακατάστατα χαλαζιακή άμμο.Το αποτέλεσμα φαίνεται αφού στεγνώσει.
- Στους Αρμούς μεταξύ των πλακιδίων μπορούμε να τους γεμίσουμε με στόκο που θα φτιάξουμε με κόλλα ταπετσαρίας και χαλαζιακή άμμο.Απλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα ή δάκτυλο

Δημοφιλείς αναρτήσεις